Biografia

Josep Bofill neix a Barcelona el 1942. L’any 1958 ingressa a l’Escola d´Arts i Oficis Artístics de Barcelona.

En acabar els estudis realitza diversos treballs com a dissenyador. L’any 1983 presenta per primera vegada la seva obra escultòrica i posteriorment, a partir del 1994, comença a incorporar la pintura a les seves exposicions. El 2016 crea una sèrie de joies-escultura que anomena escultures à porter.

La seva obra s’exposa en galeries d’Espanya, França, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Suïssa, Luxemburg, Itàlia, Portugal, Rússia, Hong Kong, els EUA, Veneçuela i Colòmbia. També a museus com La Cour d’Or de Metz, al Museu Municipal de La Haia, instal·lació permanent al Museu da Cidade de Almada a Lisboa, a la Fundación Centro Cultural Chacao de Caracas i al KEE Private Members Club de Hong Kong, entre d’altres.

Ha realitzat escultures de gran format per espais públics com el monument a l’escriptora Mercè Rodoreda a Romanyà de la Selva (Girona), Una Porta a la Salut a l´Hospital Vall d´Hebron de Barcelona, San Braulio a Saragossa i L’Alba i el Capvespre a Hallwill (Suïssa). Entre les obres per encàrrec també destaquen l’Al·legoria a Sant Jordi pel Palau de la Generalitat de Catalunya, el Premi Miquel Martí i Pol pel Celler Vall Llach, Premi de Comunicació per la Diputació de Barcelona, Premi CIDEM per la Generalitat de Catalunya, ISS Top Management Award per ISS World Denmark, així com escultures pel Hong Kong International Airport i General Motors.

Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut diversos guardons com el Prix International d’Art Contemporain de Montecarlo, el Premi Josep Llimona d´escultura atorgat pel Cercle Artístic de Sant Lluc i el premi de la revista ‘Arte y Joya’.

Ha col·laborat en el film ‘Dans le secret des émotions’ dirigit per Jean-Pierre Gibrat i en el camp de l’escenografia, per Dart Companyia de Dansa dirigida per Guillermina Coll, ha creat els elements escènics per l´espectacle ‘Sons + Imatges = Volums’.